“De quan anàvem a peu – Memòria i futur d’Argençola”

El divendres 28 d’abril, als voltants d’un quart d’onze de la nit, al Canal 33, està prevista l’emissió del documental “De quan anàvem a peu – Memòria i futur d’Argençola”. El documental forma part del Projecte Memòria Argençola i és la continuació de la feina que al voltant de la conservació de la memòria històrica estan duent a terme El Trill conjuntament amb l’Ajuntament d’Argençola. Una feina que ja s’ha traduït en un primer audiovisual que es va presentar fa dos anys, una exposició de fotografies cedides pels veïns i la recollida, selecció i catalogació de tot aquest material, què es podrà veure pròximament a la nostra plana web.

L’objectiu final és conservar per a la nostra generació i per a les que vindran després, la memòria dels nostres pares i avis, dels qui van viure a Argençola abans que nosaltres, de com eren i de com vivien. Les persones, les famílies i els pobles som allò que recordem i en gran mesura ens relacionem els uns amb els altres a partir d’aquests records i vivències comunes. Per això cada record és important.

Com a element innovador i de connexió amb les generacions més joves s’hi ha incorporat, en el paper d’entrevistadores, a tres noies del poble: Vitoria Ferrer van Ginkel, Xènia Solà Boladeras i Arlet Solà Boladeras.

En les entrevistes es recull el testimoni de diverses persones que viuen o han viscut al terme municipal. Argençola té un terme format per vuit nuclis de població: Argençola, Clariana, Carbasí, Contrast, Plans de Ferran, Porquerisses, Santa Maria del Camí i Rocamora i dos despoblats Albarells i La Goda i té una extensió de 47 km². Un altre dels objectius del projecte és el de fomentar la creació de vincles entre els veïns dels diversos nuclis, implicant-los en projectes d’abast municipal.

El documental té guió i direcció de Ton Lleonart i Clara Vila, realització de Bernat Enrich i Dan Ortínez, producció de Mariona Miquel i grafisme de Bernat Enrich.