10è mercat de les espècies 2020 | VIRTUAL

Enguany estem de festa. El Mercat de les Espècies d’Argençola fa 10 anys i ho volíem celebrar amb molta gresca i xerinola. Però estem confinats. Com podeu suposar, el Mercat de les Espècies, tal i com el coneixem, no serà possible fer-lo aquest any. Tot i així, no l’hem volgut anul·lar sinó que l’hem adaptat. El farem virtual en streaming

Així que farem un Mercat dedicat a les HERBES DE LA RATAFIA! 

En aquests 10 anys, la Sortida de Reconeixement de Flora ens ha servit per passejar-nos per tot el terme d’Argençola (Carbasí, Contrast, Clariana i Albarells). Les diverses exposicions que ens han guiat pels carrer del poble ens han permès aprofundir en la mostassa, la farigola, el saüc, la menta, el safrà o el ginebró. Les jornades tècniques organitzades juntament amb l’Escola Agrària de Tàrrega han posat ciència. Els tastos de plantes i productes, el dinar o els maridatges han aportat les experiències. Els tallers i l’alquímia de les espècies han regalat el saber fer de les elaboracions. I hem destil·lat llorer, farigola, sàlvia, romaní, espígols o ginebró.

En aquesta desena edició no hi haurà una planta protagonista sinó tot un còctel amb les quals es fa un licor per brindar i tancar acords

Matí

 • De les 10 del matí a les 13.30 h del migdia
  Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. Ratafia. Paisatge i cultura. Les herbes, elaboració i maridatges a la cuina.

Tarda

Les activitats de la tarda es podran veure a través de la web del Trill, de You Tube i de les xarxes socials de el Trill.

 • De les 4 a les 5 h de la tarda
  Sortida de reconeixement de flora per collir les herbes de la ratafia a Argençola, a càrrec de Astrid van Ginkel, Marc Talavera, Els Corremarges, Airy Gras i Montserrat Enrich
 • De les 5 a les 6 h de la tarda
  Taller d’elaboració casolana de Ratafia.
  Els avis de Cal Rosó de Sta Maria del Camí i els Amics de la Ratafia de l’Anoia ens explicaran com fer la Ratafia i quines plantes fer servir.
 • De les 6 i fins les 7 h del vespre
  L’alquímia de les espècies i la Ratafia.
  Elaboracions i preparats amb un ingredient imprescindible, la ratafia. Us explicarem a fer galetes de ratafia, conill, trufes, i molts maridatges més.
 • De les 7 fins a les 8 h del vespre
  Tast de ratafies, a càrrec dels membres de La Sobirana, https://lasobirana.cat/
  Com cal degustar una ratafia? Ens presentaran 3 ratafies i ens ajudaran a valorar-les tot fent un tast.
 • De les 8 i fins a les 8:30 h del vespre
  Presentació de llibres relacionats amb la ratafia, licors i herbes, a càrrec de Lluis Marmí de la Tradillibreria.
 • A les 8:30 h
  Concert: Maria Lluïsa

 • Les parades del Mercat.
 • Vídeo dels 10 anys del Mercat de les espècies.