PROGRAMA MATINAL LLAVORS 2017

6a Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior d’Argençola 2017

Diumenge 5 de març

PRESENTACIÓ
La Matinal d’intercanvi de llavors d’enguany compleix sis anys. Des de l’associació el Trill ens vam proposar que aquesta fos un espai on les llavors tradicionals del nostre entorn tinguessin una sortida més àmplia de la que fins aquell moment havien tingut a més d’agrupar, en un matí, a persones interessades a compartir els seus coneixements i les seves experiències. Aquest objectiu s’ha complert en totes les edicions anteriors, tant per l’afluència de públic com en el nombre de llavors intercanviades. Més de cinc-centes per edició.

Però volem fer un pas més. Volem que ens ajudeu a caracteritzar aquestes llavors. Per la qual cosa hem organitzat la jornada una mica diferent de les dels anys anteriors.

Enguany us demanarem que, abans d’entrar, ens ompliu una fitxa amb les característiques principals de les llavors que voleu intercanviar.

Si podeu dur la feina feta des de casa, perfecte:
(FITXA LLAVORS PER IMPRIMIR)

“I si no sé alguna de les dades que surten a la fitxa, no puc participar?”
“I si no sé com omplir la fitxa no puc participar?”

Tothom pot participar, si teniu qualsevol dubte, els voluntaris de l’associació el Trill junt amb alumnes del CFGM de Producció Ecològica de l’Institut d’horticultura de Reus, us ajudaran a resoldre’l.

Volem que no tan sols surtin les llavors de l’armari sinó que, quan us n’emporteu una mostra, sapigueu quin tipus de planta és i quina pot ser la seva utilitat.

Segur que aquest nou repte us engresca tant com a nosaltres.

 

PROGRAMACIÓ

– A les 9 h / Carbasí | Caminada Cultural de reconeixement de natura al PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) de Carbasí a càrrec de Daniel Espejo

Per participar cal inscripció prèvia gratuïta:

(Preu esmorzar opcional 5 €*)

(CARTELL DE LA CAMINADA)

*Esmorzar a càrrec del Forn de Jorba, entrepà vegetal amb pa de pagès ecològic, fet amb farines de proximitat. Vi, cava de producció artesana i aigua.En acabar la caminada us proposem visitar la 6a Matinal d’intercanvi de Llavors al nucli d’Argençola

Organitza: El Trill
Amb el suport de: Ajuntament d’Argençola

 

DURANT TOT EL MATÍ

– Espai de trobada d’intercanvi de llavors de la Catalunya Interior.

– Mercat de productes ecològics, de proximitat (esmorzar, picar, dinar i degustar productes de la terra. Tast de vins, caves i cerveses de producció artesanal).

– A les 12 h (Sala polivalent de l’Ajuntament d’Argençola)
Jornada tècnica: El temps i el camp: les dades climàtiques i la seva relació amb el sòl i les plantes

(FITXA JORNADA TÈCNICA)

EN CAS DE MAL TEMPS, LA TROBADA, LA JORNADA I EL MERCAT ES FARÀ EN ESPAIS COBERTS (EL LOCAL SOCIAL, BAR I L’AJUNTAMENT)

Organitzen: El Trill i Ajuntament d’Argençola