Jornada tècnica en línia | Mercat de les espècies 2020

Ratafia. Paisatge i cultura Les herbes, elaboració i maridatges a la cuina

Dissabte 13 de juny de 2020

10è Mercat de les espècies d’Argençola

Aquesta jornada es realitza en línia. Si esteu interessats en seguir les seves
explicacions us podeu inscriure a la jornada mitjançant l’enllaç que trobareu a sota, a continuació ens posarem en contacte amb vosaltres per enviar-vos l’enllaç de l’aula virtual des d’on podreu seguir la formació.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt

Enguany, per adaptar-nos a la situació actual, la jornada tècnica i tots els actes per parlar de la Ratafia en el 10è Mercat de les espècies seran virtuals.
La jornada en línia s’inicia amb l’explicació sobre la ratafia en visió comercial, tots els requisits tècnics, el procés i la maquinària necessària.
La segona part tractarà sobre les aplicacions a la cuina i amb que marida. Es presentarà un menú amb plats que contenen diferents grups botànics la suma de tots els plats serà la ratafia.
Finalment s’explicarà el recorregut realitzat per una empresa de vermuts i licors artesanals que aportarà coneixement sobre la recerca de begudes alcohòliques innovadores basades en les receptes antigues i s’endinsarà en la importància de les plantes aromàtiques, en els destil·lats de la regió, l’ús de botes de xerès, la ratafia de magnòlies, o com han reinventat la recepta d’un vermut per així servir-lo calent.

Per a més informació podeu contactar amb:

  • EA de Tàrrega. Mireia Piñol (mireia.pinol@gencat.cat)
  • El Trill (associacioeltrill@gmail.com)