7a matinal d’intercanvi de llavors de la catalunya interior

Diumenge 4 de març de 2018

Argençola

PRESENTACIÓ

La matinal d’intercanvi de llavors, que enguany compleix set anys, vol ser un espai on els amants, aficionats i professionals del món de l’agricultura intercanvien experiències i coneixements, a més de retornar al cicle de cultiu, llavors de varietats que tenen el perill de quedar en l’oblit.

L’entorn del municipi d’Argençola, privilegiat, ens ha acompanyat en totes les edicions.

Les llavors que any rere any són l’element aglutinador de la jornada prenen un punt més de protagonisme des de l’edició passada, on a part d’estar exposades per què cada un dels participants es pugui endur les que li puguin interessar mentre deixa les seves pròpies, es fa una tasca de caracterització d’aquestes llavors. L’objectiu d’aquest segon pas és que totes i cadascuna de les persones que participen en la matinal, en aportar els seus exemplars, ens informin de les particularitats d’aquests. Per la qual cosa, us demanarem que, abans d’entrar ens ompliu una fitxa amb informació sobre les llavors que aporteu vosaltres en l’intercanvi. Per fer aquesta tasca més efectiva, els voluntaris de l’associació el Trill junt amb alumnes del CFGM de Producció Ecològica de l’Institut d’horticultura i jardineria de Reus, estaran a la vostra disposició per resoldre els dubtes que podeu tenir.

Les llavors presenten un patrimoni genètic que l’home ha tardat milers d’anys en modelar. Des que les llavors comercials han entrat de ple en el món de l’agricultura, aquest patrimoni s’ha vist escapçat quasi en la seva totalitat. Aquesta matinal pretén posar el seu granet de sorra per què les llavors ancestrals que encara sobreviuen, ho continuïn fent.

PROGRAMA MATINAL PDF

L’espai de trobada d’intercanvi de llavors, funciona de la següent manera:

Abans d’entrar us demanarem que ompliu una fitxa amb les característiques principals de les llavors que voleu intercanviar.
Si podeu dur la feina feta des de casa, perfecte:
(FITXA LLAVORS PER IMPRIMIR)
Si teniu qualsevol dubte, els voluntaris de l’associació el Trill junt amb alumnes del CFGM de Producció Ecològica de l’Institut d’horticultura de Reus, us ajudaran a resoldre’l.
Volem que no tan sols surtin les llavors de l’armari sinó que, quan us n’emporteu una mostra, sapigueu quin tipus de planta és i quina pot ser la seva utilitat.
Us hi esperem!!!

PROGRAMA
– A les 9 h Argençola | Caminada Matinals El Trill
Cal inscripció prèvia: “clicar”
– A les 9,30 h (Sala polivalent de l’Ajuntament d’Argençola)
Jornada tècnica PATT:
Saviesa i experiències de les llavors tradicionals.
– A les 10 h | Esmorzar popular (Preu: 6 €)
– De 10 a 14 h: Espai de trobada d’intercanvi
de llavors d’Argençola i Mercat de productes de proximitat.
– A les 14 h | Dinar popular | Paella de verdures (Preu: 10 €)
Reserves dinar a: associacioeltrill@gmail.com

EN CAS DE MAL TEMPS LA MATINAL ES FARÀ EN ESPAIS COBERTS

CARTELL DE LA MATINAL