Caminada | Matinals del Trill | Abril 2017

COSTERS DE LA SEGARRA

PORQUERISSES
Sortida de reconeixement de les plantes del nostre entorn i descobriment del desconegut Barranc de les Vilaltes.

Ruta: Porquerisses, Molinot, Font del Queralt, barraca Pla del Llop, la Boixeda, Moli d’Albarells, Santa Maria del Camí, barraca vinya del Pont, barraca dels Prats, Sant Marc (cementiri), Porquerisses.

A càrrec d’Astrid van Ginkel.

En aquesta caminada, aprendrem a conèixer les plantes d’aquest paratge entre l’Anoia i la Segarra, els seus usos tant medicinals i com culinaris.

La inscripció ha quedat tancada doncs hem arribat al màxim de places disponibles

Places limitades

Dia: diumenge 9 abril
Sortida: PORQUERISSES
Hora: 9 h del matí
Ruta:
circular
Dificultat: moderada (apte per a tothom amb un mínim de preparació)
Distància: 10 km

Cal portar esmorzar, calçat adequat, aigua.

Astrid van Ginkel (Llicenciada en Farmàcia i Màsters en Biologia amb les especialitzacions de Productes naturals i Botànica-Ecologia) consultora per la indústria i difusora dels usos i aplicacions de les plantes a Fitomon. En estat de recerca i formació continua, observa pacient i experimenta amb les plantes en tota l’amplitud de disciplines en les quals podrien ser protagonistes, alimentació, medicina, cosmètica, fertilitzants, fitosanitaris, colorants.

Porquerisses és un petit poble que pertany jurídicament des de 1857 al municipi d’Argençola, a la comarca de l’Anoia. Està situat al nord del terme municipal, a la riba esquerra del riu Anoia i adjacent al punt quilomètric 541 de la carretera N-II.
Es troba a 535 metres d’altitud sobre el nivell del mar i inclou una vintena de cases i uns trenta habitants. La seva església, documentada des de 1331, està dedicada a Sant Genís i forma part de la parròquia de Carbasí. El poble és travessat per l’antic Camí Ral, una via reconeguda pel Camí de Sant Jaume en la ruta de Montserrat a Logroño. L’any 1972 la N-II va ser desplaçada al nord del nucli i el 2004 es va obrir l’autovia A-2 una mica més al nord.

Organitza: El Trill
Amb el suport de:  Ajuntament d’Argençola

Si voleu rebre informació sobre les caminades que organitzem, ompliu la butlleta

CAMINADES

Apuntat al nostre butlletí de caminades i et mantindrem informat de totes les sortides que fem.

Fins aviat!

[wysija_form id="2"]