Caminada popular | Valls de Rocamora – Torrent de les vinyes | Matinals del Trill

Ruta: Argençola, Plana de Fontanelles, Ca la Jerónima, el Coll, Rocamora, Sant Jaume de Rocamora, Mas Segura, Molí de les Vinyes, Argençola
Dia: diumenge 4 de març de 2018
Lloc: Argençola
Hora: 9 h del matí
Ruta: circular
Distància: 8 km
Sortida: Argençola

Per participar cal inscripció prèvia gratuïta:

*Esmorzar entrepà de botifarra, vi i cava de producció artesana, sucs i aigua.

(Preu esmorzar opcional: 6 € *)

El pagament a la mateixa sortida
Places limitades

Caminada apte per a tothom.

Rocamora, a vegades anomenat Rocamora d’Argençola, és un nucli de població del municipi d’Argençola, comarca de l’Anoia.

Està situat a la vall de Rocamora, a ponent d’Argençola, a la dreta del torrent del Molí citat el 1138. El 1360 tenia 18 focs. Era propietat del monestir de Montserrat. El 1857 s’incorporà al municipi d’Argençola. El padró del 2005 donava per a Rocamora un total de 8 habitants.

Capella de Sant Jaume de Rocamora

Prop de Rocamora, en un turó boscós, hi ha les restes d’una fortificació, coneguda com a Sant Jaume de Viladaspis, que podria correspondre a l’antic castell de Rocamora, poc documentat. Tenia planta rectangular i només es conserva una part del mur occidental. Sota la fortificació hi ha restes d’alguns habitatges. Prop seu possiblement hi havia la primitiva església de Sant Jaume, posteriorment traslladada al pla. L’accés és complicat, ja que no hi ha cap camí que hi condueixi.

Al poble hi ha la capella de Sant Jaume de Rocamora documentada des del segle XI. Fou parròquia independent fins al segle XV i després passà a ser sufragània de Bellmunt de Segarra a causa del despoblament del lloc. L’actual edifici sembla ser del segle XVII. La restauració de l’edifici fou inaugurada l’any 1991 pel bisbe de Solsona Antoni Deig. És una capella d’una sola nau, portal de llinda recta, amb motllura, i un campanar d’espadanya. 

Organitza: El Trill

Si voleu rebre informació sobre les caminades que organitzem, ompliu la butlleta

CAMINADES

Apuntat al nostre butlletí de caminades i et mantindrem informat de totes les sortides que fem.

Fins aviat!

[wysija_form id="2"]